Van Wijk Schoonmaak en Dienstverlening heeft zich gespecialiseerd in het reinigen en beschermen van oppervlaktes. Daarbij komt het aan op kennis en professonaliteit. Daarom maken wij gebruik van ervaren vakmensen, de modernste professionele technieken, materialen en reinigingsproducten.

Overtuigd? bel: 0594 - 581175
Of vraag hier direct vrijblijvend een offerte aan

't Zuden 5 • 9351LA • Leek • Telefoon: 0594 - 581175 • stuur ons een mail

Nano coating

Of de ondergrond nu steen, kunststof, glas, metaal of hout is, u wilt dat ze beschermd zijn en makkelijk schoon te houden.

Dit kan doormiddel van de zelfreinigende en easy-to-clean eigenschappen van onze Nano coating. Door de structuur van de op Nano gebaseerde coatings kunnen vervuiling en vocht niet meer hechten aan de behandelde oppervlakken. Hierdoor zijn ze zeer eenvoudig en met milde reinigingsmiddelen schoon te houden. De zelfreinigende eigenschappen worden gecreëerd door het zogenaamde fotokatalytische effect.

Dit heeft 2 eigenschappen:
Ten eerste UV-licht, ook op de meest bewolkte dagen nog in overvloed aanwezig, activeert de ondergrond en gaat een reactie aan met het organisch vuil en de natuurlijke aanslag. Door het oxidatieproces hecht het niet langer aan de ondergrond, lost het op en verdampt.

Ten tweede de hydrofiele eigenschap. Hierbij trekt de ondergrond water aan, dat vervolgens van het oppervlak loopt. Zo kunnen stof en vuil bij normaal regenachtig weer gemakkelijk worden weggespoeld. Omdat dit proces voortdurend actief is, zullen zelfs hardnekkige afzettingen zoals vogelpoep of hars van bomen uiteindelijk worden afgebroken en van de ondergrond aflopen.

Om dit proces tijdens drogere perioden te versnellen, kan de ondergrond simpelweg met schoon water worden afgespoeld of afgesponst. Ook wordt door de coating de verkrijting van de lak en de kleur en glans van het oppervlak hersteld.

Referenties: VM Service, Ruuls vastgoed, Sikko Cazemier licht en geluid.

Een aantal voorbeelden