Van Wijk Schoonmaak en Dienstverlening heeft zich gespecialiseerd in het reinigen en beschermen van oppervlaktes. Daarbij komt het aan op kennis en professonaliteit. Daarom maken wij gebruik van ervaren vakmensen, de modernste professionele technieken, materialen en reinigingsproducten.

Overtuigd? bel: 0594 - 581175
Of vraag hier direct vrijblijvend een offerte aan

't Zuden 5 • 9351LA • Leek • Telefoon: 0594 - 581175 • stuur ons een mail

Gevelreiniging

Gevelreinigen is het reinigen van een vervuild oppervlak op de meest veilige en efficiënte manier, zonder daarbij het oppervlak te beschadigen.

Afhankelijk van de ligging of ondergrond zijn er verschillende soorten vervuiling. Enkele voorbeelden zijn: algen of mos aangroei, atmosferische vervuiling, witte uitbloei, cementsluier en graffiti. Elke soort van vervuiling in combinatie met de ondergrond heeft zijn eigen aanpak van gevelreiniging nodig. Door onze Vakopleiding Gevelonderhoud kunnen wij verschillende technieken toepassen.

Met onze mobiele heetwater hogedruk unit kunnen wij tot een temperatuur van 120°C (kokendheet) en 200Bar op een milieuvriendelijke manier gevelreinigen. Het kokendhete water onder druk op de gevel verandert door de temperatuurverandering in stoom. Hierbij zet het volume van het water zich uit en explodeert de vervuiling als het ware van de gevel.

Mocht deze techniek niet volstaan dan zal er eerst een reinigingsmiddel op de gevel worden aangebracht welke de vervuiling van de gevel losweekt. Daarna zal dit middel met de daarin opgeloste vervuiling met warm water onder druk van de gevel gespoeld worden. Dit alles wordt, wanneer nodig, netjes opgevangen, gezuiverd en op een verantwoorde wijze geloosd of afgevoerd. Soms is de vervuiling in combinatie met de ondergrond zo hardnekkig dat deze gestraald dient te worden. Dit doen wij d.m.v. het Thorbo®stralen. Door het juiste straalmiddel tegen de gevel te laten botsen wordt als het ware de vervuiling van de gevel geschuurd.

Dan is er ook nog Technisch reinigen.

Technisch reinigen is gebaseerd op dezelfde middelen als het reinigen met heetwater. Echter hier ligt de nadruk meer op snelheid, zoals het afspoelen van gruis na een voegklus. Of als uw schilder een schone ondergrond nodig heeft. Technisch reinigen is dan voldoende en kan snel worden geklaard. U krijgt dan meer meters voor een lagere meterprijs. U wilt een offerte?

Geheel kosteloos plaatsen wij bij u een proefstuk waarbij de juiste techniek en het uiteindelijke resultaat bepaald wordt. Aan de hand van deze gegevens doen wij u een vrijblijvende offerte toekomen. Als dat nodig is zullen wij uw gevel beschermen tegen het vasthouden van vocht en vervuiling door het bijvoorbeeld te impregneren of door een coating aan te brengen.

Een aantal voorbeelden van Gevelreiniging