Van Wijk Schoonmaak en Dienstverlening heeft zich gespecialiseerd in het reinigen en beschermen van oppervlaktes. Daarbij komt het aan op kennis en professonaliteit. Daarom maken wij gebruik van ervaren vakmensen, de modernste professionele technieken, materialen en reinigingsproducten.

Overtuigd? bel: 0594 - 581175
Of vraag hier direct vrijblijvend een offerte aan

't Zuden 5 • 9351LA • Leek • Telefoon: 0594 - 581175 • stuur ons een mail

Impregneren

Stenen en betonen gevels nemen vocht op. Vooral wanneer uw gevel uit een poreuze steen bestaat dient u deze te beschermen tegen de vernietigende invloeden van vocht en zure regen.

Enkele gevolgen van vocht in de gevel zijn: het aanhechten van algen en mossen, vasthouden van atmosferische vervuiling, witte uitbloeiing op de stenen, afbrokkelen van de voegen en knappende stenen en voegen door bevriezing (vorstschade). Door uw gevel (na het reinigen) door ons te laten impregneren voorkomt u dat vocht en vuil in de gevel trekken. Door de impregnering neemt de gevel geen vocht meer op.

Vervuiling, algen en mossen hechten zich minder snel aan de gevel en trekken ook niet in de gevel. En doordat er zich geen vocht meer in de gevel bevindt worden witte uitbloei en vorstschade voorkomen. Ook is een geïmpregneerde gevel naderhand eenvoudiger te reinigen. Wat voor u uiteindelijk een kostenbesparing betekent wanneer de gevel na enkele jaren gereinigd dient te worden. Wanneer u dat wenst kunnen wij in samenwerking met de fabrikant van het impregneermiddel tot 15 jaar garantie op het impregneren geven.

Referenties: 8 woningen aan de Balchstraat in Groningen, 6 woningen aan de Splitting en de Vallaat in Tolbert, MW Bedrijfskleding, Rabobank Roden (i.o.v. Argo schoonmaakservice), Kikkoman Sojasaus Sappermeer, De Vrijbuiter Roden.

Een aantal voorbeelden van Impregneren