Van Wijk Schoonmaak en Dienstverlening heeft zich gespecialiseerd in het reinigen en beschermen van oppervlaktes. Daarbij komt het aan op kennis en professonaliteit. Daarom maken wij gebruik van ervaren vakmensen, de modernste professionele technieken, materialen en reinigingsproducten.

Overtuigd? bel: 0594 - 581175
Of vraag hier direct vrijblijvend een offerte aan

't Zuden 5 • 9351LA • Leek • Telefoon: 0594 - 581175 • stuur ons een mail

Kunststof of Aluminium kozijnen en geveldelen

Er wordt wel gezegd dat (gecoate) aluminium en kunststof materialen onderhoudsvrij zijn. Dat klopt. Maar dit betekent niet dat ze niet gereinigd hoeven te worden.

Van nature hebben deze materialen een beschermende olielaag. Deze laag stoot vocht en vuil af waardoor ze minder snel vuil worden. Echter, olie heeft de eigenschap om na verloop van tijd een tegengestelde werking te krijgen. Dit houdt in dat ze, i.p.v. het afstoten van vocht en vervuiling, juist vocht en vervuiling vasthouden.

Wanneer u deze materialen niet laat reinigen kan het gebeuren dat er schade aan deze materialen ontstaat. Voor de levensduur van deze materialen is het van essentieel belang om ze regelmatig te laten reinigen. Ook wanneer uw kozijnen of gevel nog niet zo vervuild lijken kan het verstandig zijn om deze door ons te laten reinigen. Soms is het nodig om na het reinigen de materialen te beschermen.

Afhankelijk van de ondergrond, en de schade welke door eventuele vervuiling is of kan ontstaan, zijn er verschillende technieken. Veel kunststof en gecoate aluminium materialen kunnen in één behandeling ontdaan worden van hun vervuiling en tegelijkertijd beschermd worden met een wax laag. Door deze applicatie stoot de ondergrond weer enige tijd vocht en vuil af. Eens in de 2 jaar een dergelijke behandeling kan al voldoende zijn. Het kan ook gebeuren dat de toplaag zijn kleur heeft verloren en is aangetast. Dit kunnen wij voor u herstellen.

Door eerst de vervuiling en de zogenaamde verkrijting van de toplaag te verwijderen en daarna een bescherming in de vorm van een primer of een (Nano) coating aan te brengen. Door deze beschermlaag wordt de kleur en de glans hersteld en zijn ze voor minstens 5 tot 10 jaar beschermd tegen de invloeden van vuil en weersinvloeden. Omdat kunststof en aluminium materialen kostbaar zijn, is het van belang deze niet alleen te reinigen maar ook te beschermen.

Vraag om een gratis proefstuk en vrijblijvende offerte.

Referenties: Voormalig pand Sikko Cazemier licht en geluid, De Vrijbuiter Roden, MW Bedrijfskleding, VM Service Leek, Ruuls Vastgoed.

Een aantal voorbeelden